Wednesday, December 16, 2009

Crepe suzette الكريب سوزيت


Crepe suzette:

The ingredients: ( to make the crepe)

1cup of sifted flour
1cup milk

3 eggs
Vanilla
2 tablespoons butter
4 tablespoons orange juice

the rest of these ingredients we will need after we finish making the crepe

Cup orange juice
Butter
Orange zest

/1/2cup sugar

the directions:

-whisk the flour with milk, eggs and vanilla, until it mixed well

- Add the four tablespoons of the juice to the mixture

- Strain the mixture to make sure it’s we mixed

- Heat a non-stick crêpe pan and put a tea spoon of butter

- Pour about half a ladle of batter into the frying pan, and swirl the batter around until the whole surface of the pan has been covered. The batter and the resulting crepe should be thin.

-As soon as the crepe is slightly golden, turn it over and cook for a few seconds.

-keep repeating that until you finish all the batter

-after you finish making the crepe Heat butter in a frying until melted

- then add some orange juice and zest

-put one crepe on one side then flep it over and put some sugar

-fold the crepe to form a semi-circle and then fold it into quarter

- repeat that with the rest

- serve it hot

Hope you like it

____________________________________

المقادير: (لصنع اقراص الكريب)
1كوب دقيق منخول
1 كوب لبن حليب
3بيضات
فانيليا
2 ملعقه زبدة
4 ملاعق عصير برتقال

باقى هذه المقاير نحتاجها الانتهاء بعد صنع الكريب:

كوب عصير برتقال
زبده
بشر برتقال
نصف كوب سكر

الطريقه:
- يخلط الدقيق مع اللبن والبيض والفانيليا ويخفق جيدا حتى يتجانس
- يضاف الاربع ملاعق عصير للخليط
- تضفى الخليط فى مصفاة سللك ناعمه
- تسخن طاسه تيفال على النار
- ويوضع بها ملعقه صغيره من الزبد
- ترفع الطاسه من على النار ويوضع بها مقدار فنجان من الخليط وتوزع على شكل مستدير
- بعد ان يصبح السطح السفلى ذهبيا تقلب على الجهه الاخرى حتى يصبح ذهبيا وتخرج فى طبق
- بعد الانتهاء من عمل وحدات الكريب نصع طاسه على النار ونضع بها قليل من الزبد مع بشر البرتقال وعصير البرتقال
- تقلب الفطيره على كلا الوجهين ثم نضيف لها رشه سكر
- تطوى الفطيره عال نصفين على شكل نصف دائره وثم الى نصفين على شكل مثلث ويتم نفس الشىء مع باقى الوحدات
- توضع على طبق التقديم وتقدم ساخنه
_______________________







Crepe Suzette on Foodista

2 comments:

juri said...

HI ,

I soory for the late viste I like your blog and many thanks for the viting my blog :)

yummy recipes said...

it's okay sweetie...I'm glad you liked my blog..and always keep in touch.:)