Wednesday, December 2, 2009

Chicken stuffed with mincemeat فراخ محشيه باللحم المفروم

الطبق دا وصفه امى العزيزه وطعمه اممممممممممممممم رااااااااائع
المقادير:
- نصف كيلو لحمه مفرمه ناعم{مفرومه مع بصله صغيره وملح وفلفل}
- فرخه كامله تخلى من العظم
- حوالى 2 م سمنه كبيره للتحمير

الطريقه:
- تخلى الفرخه تماما من العظم ودا رابط الخطوات لقيته فى طريقه مشابهه للطريقه دى"كيفيه خلى الفرخه"
- تفرم اللحم بالطريقه المذكوره بالاعلى
- نشكل اللحم المفروم على شكل اسطوانه
- تفرد الفرخه وتوضع اللحم بالشكل الاسطوانى فى المنتصف
- نلف طرف الفرخه بحيث تغطى اللحم بوضع الطرف اليمين وفوقه الشمال
- تلف بخيط سميك حتى لا تقتح اثناء النضج
- توضع فى ماء يغلى ويضاف اليه طماطم وبصل وفلفل اخضر وحبهان
- تترك حتى تنضج وبعد ذلك تحمر فى الزيت او السمن
- تقطع حلقات وتقدم

---------------------------------

Chicken stuffed with mincemeat:

This dish is my mom’s recipes it’s really great and the taste is YUUUUMY

The ingredients:

Half a kilogram of meat(chopped with a small onion, salt and pepper)

A whole chicken

2tb sp of ghee to frying the chicken

Directions:

rid of the chicken bones but keep it one piece

and that link show you "how to bone out a whole chicken i found on a recipe like this one" -

shape the meat to form a drum-shaped

- put the chicken in away that the opened part to the top and put the meat drum on the middle

-roll the chicken to cover the meat drum

-tie it well with a thread so it won’t open while cooking

-but it on boiling salted water and add tomatoes, onion, green pepper and Cardamom

- after it cooked Fry it in oil or ghee

-cut it to circles and serve

hope you like it ;)


No comments: