 
Meat balls on the Iranian way
This dish is very suitable for these day ( eid el Adha ) 
The ingredients:
Small amount of oil
 Large  chopped onion
 Few amount  of the sugar
1  tablespoon turmeric
3 large grated carrots
4 potatoes peeled and chopped  to cubes
1 / 2 teaspoon saffron
About 1 / 2 kilo mutton minced with pepper and salt and spices
Salt / pepper
 boiling water 
About 4 tbsp tomato paste 
The directions:
-Divide the meat to small balls 
 -put a pot on the stove and add some oil
- add the chopped onion and stir 
- add a little sugar to equal the sweetness
- Add the turmeric
-add the carrots and stir well
-after a little while add the potatoes and stir
- Add the saffron and pepper
- Then add the tomato sauce
- Then add the water and leave until boiling
- Finally, add the meatballs to the mixture and the salt and leave it until it’s done 
- Served with rice or bread.
Hope you like it ;)
______________________________
المقادير:
قليل من الزيت
بصله كبيره مقطعه مكعبات
قليل من السكر
ملعقه كبيره ممسوحه كركم
3 جزر كبير مبشور
4 بطاطس مقشره ومقطعه مكعبات
1/2 ملعقه صغيره زعفران
حوالى 1/2 كليو لحمه ضانى او بقرى مفرومه فرم ناعم مع بصله وفلفل وملح وبهارات
ملح/فلفل
ماء مغلى
حوالى 4 ملاعق كبيره صلصله طماطم
الطريقه:
-نقوم بعمل اللحم المفروم كرات متساويه
-نضع اناء على النار ونضع قليل من الزيت
-نضيف البصل ونقلب قليلا
-نضيف قليل من السكر لمعادله الحلاوه
-نضيف الكركم
-نقوم باضافه الجزر المبشور ونقلب جيدا
-بعد قليل نضيف البطاطس مع التقليب
-نضيف الزعفران والفلفل ونقلب جيدا
-نضيف بعد ذلك الصلصه ونقلب
-ثم نضيف الماء وبترك حتى الغليان
-اخيرا نضيف كرات اللحم على الخليط ونقوم بتظبيط الملح وتترك على النار حتى تنضج وتتسبك
-تقدم مع الارز او الخبر وبالهناء والشفاء
______________________
 
 
No comments:
Post a Comment