Monday, December 14, 2009

Negresco on my way نيجريسكو على طريقتى








Negresco on my way

every time I remember how I made this dish I smile….it’s one of these days you want to put everything on everything and just eat .. one thing no more....and this dish is the perfect example...this dish could seem taking a long time to make but believe me it's not

.

The ingredients

First you should know that you should cook all the ingredients separately then put all together

The ingredients for the pasta:

1pack of pasta

About three tablespoons of tomato paste
2tbsp ghee

Water to cook pasta with a little salt
Eggs (you put it on the pasta before mixing with the rest of the components)
Pepper

The ingredients for the chicken:

1/2kilo of chicken breast ...some people like to put a whole chiken

Medium onion
2 tbsp margarine
Green peppers cut into small pieces

Salt – pepper

The ingredients for the béchamel sauce:

About 5 tablespoons flour
4 tbsp ghee
Milk as needed for sauce
an egg

Pepper and salt

For the dressing: Cheddar or Bermjan or turkey or mozzarella (I used cheddar with turkey)

Directions:

-Put the pot of water on the stove to cook pasta

- After boiling, add pasta with a little oil so the pasta won’t stick together

- After it’s done strain the water

-put a pot on the stove and add the ghee

- Then add the tomato paste and pepper
-add the pasta and stir well until it’s all mixed with the sauce

-to make the chicken cut it into small pieces and put them on the stove with the ghee

-chop an onion and add it to the chicken

-add slat and pepper and leave it until it’s cooked

-just a little before it’s done add the green pepper

make the béchamel sauce put a pot on the stove and add the ghee then add the flour and mix well and quickly until it becomes golden

-add the milk and stir quickly so the flour won’t make balls

-add suitable amount of milk then stir until it’s thick

-remove away from the fire and add the egg and stir quickly and add salt and pepper

-add an egg to the pasta and add the chicken we cooked earlier

-bring an oven try and pour the pasta with chicken

-then cover it with a layer of béchamel

then add the cheese

put it in the oven until the cheese is melted

hope you like it ;)


_____________________________


يتم عملها على تلات اقسام قبل اضافه المكونات على بعضها
الطريقه ممكن تبان طويله بس بجد مش بتاخد وقت خالص
مقادير عمل المكرونه:
ا كيس مكرونه اقلام
حوالى ثلاث ملاعق كبيره صلصله
ملعقيتن كبيرتين سمنه
ماء لسلق المكرونه مع قليل من الملح والزيت
بيضه توضع على المكرونه قبل خلطها على باقى المكونات فى الصنيه
فلفل ا سمر

مقادير عمل الفراخ:
نصف كيلو صدور فراخ مخليه
بصله متوسطه الحجم
ملعقين كبيرتين سمن
فلفل اخضر مقطع قطع صغيره
ملح-فلفل

مقادير عمل صوص الباشاميل:
حوالى 5 ملاعق دقيق
4 ملاعق كبيره سمنه
لبن حسب حاجه الصوص
بيضه
فلفل وملح

للوجه جبن شيدر او برمجان اورومى اوموزاريلا(انا استخدمت شيدر مع رومى)

الطريقه:
- نضع اناء الماء على النار لسلق المكرونه
- بعد ان يغلى نضيف المكرونه مع قليل من الزيت حتى لا تلتزق ببعضها
- بعد ان تنضج تصفى و نضع السمن على النار
- بعد ذلك نضيف الصلصه والفلفل الاسمر
- نضع المكرونه عليها ونقلب حتى تمتزج تماما بالصلصه
- لعمل الفراخ تقطع قطع صغيره ونضعها على النار مع السمن
- نقطع عليها البصله ونضع الملح والفلفل وتترك لتنضج
- قبل ان تنضج بقليل نضيف الفلفل الاخضر المقطع صغير
- لعمل صوص الباشاميل نضيف السمن على النار وبعدها نضع الدقيق ونقلب حتى يضبح ذهبى اللون
- نضيف اللبن مع التقليب السريع حتى لا يتكتل الدقيق
- بعد وضع الكميه المناسبه من اللبن يقلب حتى يغلط قوامه
- يرفع من على النار ويضاف اليه البيضه والفلفل والملح
-بعدها نضع البيضه على المكزونه ونضيف اليها ايضا الفراخ
- نحضر صنيه فرن ونضع بها المكرونه المضاف اليها الفراخ
- ثم نغطيها بطبقه الباشاميل
- ثم نضع طبقه الجبن المبشور
- تدخل الفرن حتى يسيح الجبن ويحمر الوجه

____________________________



No comments: