Wednesday, December 16, 2009

Crepe suzette الكريب سوزيت


Crepe suzette:

The ingredients: ( to make the crepe)

1cup of sifted flour
1cup milk

3 eggs
Vanilla
2 tablespoons butter
4 tablespoons orange juice

the rest of these ingredients we will need after we finish making the crepe

Cup orange juice
Butter
Orange zest

/1/2cup sugar

the directions:

-whisk the flour with milk, eggs and vanilla, until it mixed well

- Add the four tablespoons of the juice to the mixture

- Strain the mixture to make sure it’s we mixed

- Heat a non-stick crêpe pan and put a tea spoon of butter

- Pour about half a ladle of batter into the frying pan, and swirl the batter around until the whole surface of the pan has been covered. The batter and the resulting crepe should be thin.

-As soon as the crepe is slightly golden, turn it over and cook for a few seconds.

-keep repeating that until you finish all the batter

-after you finish making the crepe Heat butter in a frying until melted

- then add some orange juice and zest

-put one crepe on one side then flep it over and put some sugar

-fold the crepe to form a semi-circle and then fold it into quarter

- repeat that with the rest

- serve it hot

Hope you like it

____________________________________

المقادير: (لصنع اقراص الكريب)
1كوب دقيق منخول
1 كوب لبن حليب
3بيضات
فانيليا
2 ملعقه زبدة
4 ملاعق عصير برتقال

باقى هذه المقاير نحتاجها الانتهاء بعد صنع الكريب:

كوب عصير برتقال
زبده
بشر برتقال
نصف كوب سكر

الطريقه:
- يخلط الدقيق مع اللبن والبيض والفانيليا ويخفق جيدا حتى يتجانس
- يضاف الاربع ملاعق عصير للخليط
- تضفى الخليط فى مصفاة سللك ناعمه
- تسخن طاسه تيفال على النار
- ويوضع بها ملعقه صغيره من الزبد
- ترفع الطاسه من على النار ويوضع بها مقدار فنجان من الخليط وتوزع على شكل مستدير
- بعد ان يصبح السطح السفلى ذهبيا تقلب على الجهه الاخرى حتى يصبح ذهبيا وتخرج فى طبق
- بعد الانتهاء من عمل وحدات الكريب نصع طاسه على النار ونضع بها قليل من الزبد مع بشر البرتقال وعصير البرتقال
- تقلب الفطيره على كلا الوجهين ثم نضيف لها رشه سكر
- تطوى الفطيره عال نصفين على شكل نصف دائره وثم الى نصفين على شكل مثلث ويتم نفس الشىء مع باقى الوحدات
- توضع على طبق التقديم وتقدم ساخنه
_______________________







Crepe Suzette on Foodista

Monday, December 14, 2009

Negresco on my way نيجريسكو على طريقتى








Negresco on my way

every time I remember how I made this dish I smile….it’s one of these days you want to put everything on everything and just eat .. one thing no more....and this dish is the perfect example...this dish could seem taking a long time to make but believe me it's not

.

The ingredients

First you should know that you should cook all the ingredients separately then put all together

The ingredients for the pasta:

1pack of pasta

About three tablespoons of tomato paste
2tbsp ghee

Water to cook pasta with a little salt
Eggs (you put it on the pasta before mixing with the rest of the components)
Pepper

The ingredients for the chicken:

1/2kilo of chicken breast ...some people like to put a whole chiken

Medium onion
2 tbsp margarine
Green peppers cut into small pieces

Salt – pepper

The ingredients for the béchamel sauce:

About 5 tablespoons flour
4 tbsp ghee
Milk as needed for sauce
an egg

Pepper and salt

For the dressing: Cheddar or Bermjan or turkey or mozzarella (I used cheddar with turkey)

Directions:

-Put the pot of water on the stove to cook pasta

- After boiling, add pasta with a little oil so the pasta won’t stick together

- After it’s done strain the water

-put a pot on the stove and add the ghee

- Then add the tomato paste and pepper
-add the pasta and stir well until it’s all mixed with the sauce

-to make the chicken cut it into small pieces and put them on the stove with the ghee

-chop an onion and add it to the chicken

-add slat and pepper and leave it until it’s cooked

-just a little before it’s done add the green pepper

make the béchamel sauce put a pot on the stove and add the ghee then add the flour and mix well and quickly until it becomes golden

-add the milk and stir quickly so the flour won’t make balls

-add suitable amount of milk then stir until it’s thick

-remove away from the fire and add the egg and stir quickly and add salt and pepper

-add an egg to the pasta and add the chicken we cooked earlier

-bring an oven try and pour the pasta with chicken

-then cover it with a layer of béchamel

then add the cheese

put it in the oven until the cheese is melted

hope you like it ;)


_____________________________


يتم عملها على تلات اقسام قبل اضافه المكونات على بعضها
الطريقه ممكن تبان طويله بس بجد مش بتاخد وقت خالص
مقادير عمل المكرونه:
ا كيس مكرونه اقلام
حوالى ثلاث ملاعق كبيره صلصله
ملعقيتن كبيرتين سمنه
ماء لسلق المكرونه مع قليل من الملح والزيت
بيضه توضع على المكرونه قبل خلطها على باقى المكونات فى الصنيه
فلفل ا سمر

مقادير عمل الفراخ:
نصف كيلو صدور فراخ مخليه
بصله متوسطه الحجم
ملعقين كبيرتين سمن
فلفل اخضر مقطع قطع صغيره
ملح-فلفل

مقادير عمل صوص الباشاميل:
حوالى 5 ملاعق دقيق
4 ملاعق كبيره سمنه
لبن حسب حاجه الصوص
بيضه
فلفل وملح

للوجه جبن شيدر او برمجان اورومى اوموزاريلا(انا استخدمت شيدر مع رومى)

الطريقه:
- نضع اناء الماء على النار لسلق المكرونه
- بعد ان يغلى نضيف المكرونه مع قليل من الزيت حتى لا تلتزق ببعضها
- بعد ان تنضج تصفى و نضع السمن على النار
- بعد ذلك نضيف الصلصه والفلفل الاسمر
- نضع المكرونه عليها ونقلب حتى تمتزج تماما بالصلصه
- لعمل الفراخ تقطع قطع صغيره ونضعها على النار مع السمن
- نقطع عليها البصله ونضع الملح والفلفل وتترك لتنضج
- قبل ان تنضج بقليل نضيف الفلفل الاخضر المقطع صغير
- لعمل صوص الباشاميل نضيف السمن على النار وبعدها نضع الدقيق ونقلب حتى يضبح ذهبى اللون
- نضيف اللبن مع التقليب السريع حتى لا يتكتل الدقيق
- بعد وضع الكميه المناسبه من اللبن يقلب حتى يغلط قوامه
- يرفع من على النار ويضاف اليه البيضه والفلفل والملح
-بعدها نضع البيضه على المكزونه ونضيف اليها ايضا الفراخ
- نحضر صنيه فرن ونضع بها المكرونه المضاف اليها الفراخ
- ثم نغطيها بطبقه الباشاميل
- ثم نضع طبقه الجبن المبشور
- تدخل الفرن حتى يسيح الجبن ويحمر الوجه

____________________________



Chocolate cake covered with chocolate sauce كيكه الشيكولاته مع صوص الشيكولاته



Chocolate cake covered with chocolate sauce :

The cake ingredients:

2 cups flour
1 cup cocoa
1 cup milk
1 ½ cup sugar
3 eggs
3 tbsp ghee
2tbsp baking powder
Vanilla

The sauce ingredients:

1 cup milk

1 cup cocoa
1 tablespoon sugar
tbsp margarine

Directions:

- Add all ingredients except flour, cocoa powder and mix well with the mixer

- Sift the flour with baking powder

- Add the flour to the mixture

-add the cocoa to the mixer and stir until mixed well

-cover a pan with ghee and flour and pour the mixture into it

-put it on the oven on medium heat

After it done cover it with the chocolate sauce and the way is:

-melt the ghee on the stove

-then add the cocoa powder

-put tbsp of sugar on the milk and stir

-add the milk to the cocoa and stir until it becomes thick

pour it on the cake


_____________________

- مقادير الكيك:
2 كوب دقيق
1 كوب كاكاو
1 كوب لبن
1 ونصف كوب سكر
3 بيضات
3 ملعقه كبيره سمنه
1 باكو بيكج باودر
فانيليا
- مقادير صوص الشيكولاته:
1 كوب لبن
1 كوب كاكاو
1 ملعقه كبيره سكر
ا ملعقه كبيره سمن

الطريقه :
- تضاف جميع المقادير ماعدا الدقيق والكاكاو والبيكج باودر وتخفق جيدا بالمضرب
- ينخل الدقيق مع البيكج باودر
- يضاف الدقيق الى الخليط الذى سبقف خفقه بالتدريج مع الخفق
- يضاف بعد ذللك الكاكاو ويقلب جيدا حتى يمتزج مع الخليط
-يوضع الخليط فى صنبيه مبطنه بالسمن والدقيق
- تدخل الفرن على درجه حراره متوسطه
-بعد خروجها تغطى صوص الشيكولاته وطريقته كالتالى:
-نسيح معلقه السمن على النار
- نضيف كوب الكاكاو الى السمن
- ثم نضيف كوب اللبن بعد ان نحليه بمعلقه السكر
- يقلب على النار حتى يتماسك قوامه ثم يضاف الى الكيك


-------------------------------------------



Wednesday, December 2, 2009

Chicken stuffed with mincemeat فراخ محشيه باللحم المفروم

الطبق دا وصفه امى العزيزه وطعمه اممممممممممممممم رااااااااائع
المقادير:
- نصف كيلو لحمه مفرمه ناعم{مفرومه مع بصله صغيره وملح وفلفل}
- فرخه كامله تخلى من العظم
- حوالى 2 م سمنه كبيره للتحمير

الطريقه:
- تخلى الفرخه تماما من العظم ودا رابط الخطوات لقيته فى طريقه مشابهه للطريقه دى"كيفيه خلى الفرخه"
- تفرم اللحم بالطريقه المذكوره بالاعلى
- نشكل اللحم المفروم على شكل اسطوانه
- تفرد الفرخه وتوضع اللحم بالشكل الاسطوانى فى المنتصف
- نلف طرف الفرخه بحيث تغطى اللحم بوضع الطرف اليمين وفوقه الشمال
- تلف بخيط سميك حتى لا تقتح اثناء النضج
- توضع فى ماء يغلى ويضاف اليه طماطم وبصل وفلفل اخضر وحبهان
- تترك حتى تنضج وبعد ذلك تحمر فى الزيت او السمن
- تقطع حلقات وتقدم

---------------------------------

Chicken stuffed with mincemeat:

This dish is my mom’s recipes it’s really great and the taste is YUUUUMY

The ingredients:

Half a kilogram of meat(chopped with a small onion, salt and pepper)

A whole chicken

2tb sp of ghee to frying the chicken

Directions:

rid of the chicken bones but keep it one piece

and that link show you "how to bone out a whole chicken i found on a recipe like this one" -

shape the meat to form a drum-shaped

- put the chicken in away that the opened part to the top and put the meat drum on the middle

-roll the chicken to cover the meat drum

-tie it well with a thread so it won’t open while cooking

-but it on boiling salted water and add tomatoes, onion, green pepper and Cardamom

- after it cooked Fry it in oil or ghee

-cut it to circles and serve

hope you like it ;)