Thursday, February 25, 2010

Apple cake with caramel and cinnamon lكيكة التفاح بالكراميل و القرفة




the ingredients

2.5 cup of flour
baking powder
3 eggs
vanilla
1.5 cup of sugar
1/2 cup of margarine
1 cup of milk
3 or 4 apples cut into slices
2 tbsp sugar
1 tsp cinnamon-powder
1/2 cup of sugar



Method :

Reheat the oven
cut the apples into slices
add the 2 tbsp of sugar and the cinnamon to the sugar and stir well
in a 28 size pan put the 2/1 cup of sugar on the stove and caramelize it but it's very important it just have the light golden color not more than that
put the apples in the oven pan
now start to make the cake by adding
3 eggs+vanilla+1.5 cup of sugar+1/2 cup of margarine +1 cup of milk and mix it well with the mixer
sift the flour with the baking powder an add it to the previous mixture and mix well in one direction
pour it over the caramel and the apples
put it in the oven between 35:45 mins
when it's done leave it to cool and then turn it on a serving plate



المقادير
2.5 كوب دقيق
باكو بيكنج بودر
3 بيض
فانيليا
1.5 كوب سكر
نصف كوب سمن
كوب لبن
3أو 4 ثمرات تفاح مقطعه شرائح طولية
ملعقتين كبار سكر
ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
نصف كوب سكر


الطريقه

سخنى الفرن
قطعى 3 أو 4 ثمرات تفاح الى شرائح طولية فى وعاء
رشى عليهم ملعقتين كبار سكر وملعقة صغيرة قرفة مطحونة وقلبيهم مع التفاح
ضعى
نصف كوب سكر فى صينية مقاس 28 وأحرقيهم على النار لصنع الكراميل مع مراعاة ان يكون لون الكراميل فاته وذهبى هذا مهم جدا
رصى التفاح فى الصينية
ٍٍّّأبدأى فى عمل الكيكة بوضع 3بيض + فانيليا +1.5 كوب سكر + نصف كوب سمن + كوب لبن ويضرب جيدا فى الخلاط
ننخل الدقيق مع البيكج بودرونضيفه على الخليط السابق مع مراعاة الضرب فى اتجاه واحد
ثم يصب فى الصينية فوق التفاح
وتدخل فى الفرن لمدة 35 الى 40 دقيقة
تخرج من الفرن وتترك لتبرد ثم تقلي على طبق تقديم